Tiki-takas død: FC Barcelonas fald fra tinderne

  • Tiki-takas død - Forside

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

Josep Guardiola er den mest succesfulde træner i FC Barcelonas historie. Fodboldholdet, som catalonieren styrer til tops, er ét af de bedste, verden endnu har set. Men intet dynasti, heller ikke FC Barcelonas, kan vare for altid. Arven fra klubikonet Guardiola – spillestilen, der døbes tiki-taka – lander først i hænderne på hans assistent Francesc Vilanova og senere hos argentinske Gerardo Martino.

Vilanova ønsker status quo, tiki-taka med små modifikationer, men status quo er ikke længere nok til at matche holdets modstandere. Tiki-taka er ikke længere den magiske formular, som da Guardiola og Vilanova arbejdede sammen side om side. Martinos bestræbelser på at ændre FC Barcelona er ikke uden ambition, men udførelsen er langt fra optimal, og den omstilling, som Martino roses for at sætte i gang i starten af sin tid i klubben, er ikke længe om at erodere.

For holdet, der dominerede europæisk fodbold fire sæsoner i træk, er der ikke tale om en langsom retræte fra toppen af international fodbold. Vilanova og Martino accepterede at springe ud i dét, der er én af de sværeste stillinger i moderne fodbold, men springet endte med et frit fald: FC Barcelonas fald fra tinderne. Dette er historien om opløsningen af et af fodboldhistoriens største hold. Dette er historien om tiki-takas død.

 

Det siger andre…

”Slagterne fra Bilbao har en ambition at nå videre end hvem, hvad og hvorfor. Det lykkes. De vil ned under overfladen, væk fra det banale og finde svaret på hvorfor. Herfra er bare at sige: Sådan! Med sans for detaljen formår forfatterne at trække de centrale linjer op ved hjælp af præcise nedslagspunkter, og de gør det med et sprogligt overskud, der gør det sjovt at følge med fra sidelinjen. De ser sammenhænge, som andre ville have ønsket, at de havde set – og de gør frem for alt læseren klogere. Jeg ser allerede frem til, at de sætter næste præcise tackling ind!”
– Gisle Thorsen, journalist på Ekstra Bladet og vinder af prisen som Årets Sportsjournalist 2012.

Slagterne fra BilbaoSlagterne fra Bilbao
x
Menu