Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid

  • Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid – Forside (small)
  • Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid - Del 1 (cover)
  • Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid - Del 2 (cover)

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

“Ved du, hvad forskellen på en Atléti-fan og Real Madrid-fan er?”, spurgte Fernando.
Jeg rystede på hovedet.
“En Real Madrid-fan vil vinde La Liga. En Atléti-fan vil have, at Barcelona vinder La Liga.”

2013/14-sæsonen var fænomenal for Atlético de Madrid, der – anført af Diego Simeone – sikrede sig sit første mesterskab i 18 år og var sekunder fra at nuppe den mest prestigefyldte pokal af dem alle, Champions League.

Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid fortæller historien om traditionsklubbens successæson, men favner også meget bredere.

Med afsæt i sine egne erfaringer på Vicente Calderón, Madrids barer og de lokale fodboldbaner giver den i Madrid bosiddende forfatter Jens Peter Kaj Jensen et førstehåndsindtryk af forholdet mellem Atlético og Real.

Vi er med, når der snakkes VM 1986 nede på Bar Polo, hvor pedellen Jesús, den intellektuelle Javier, Miguel-Ángel og de andre nægter at tro på, at Danmark stillede med Elkjær, Lerby, Arnesen, Jesper Olsen OG Michael Laudrup ved én og samme slutrunde.

Vi er med til lokalopgør på Estadio Santiago Bernabéu, hvor Diego Costa forsøger at få Pepe smidt ud, Atlético-fansene hånligt synger “¡Cristiano huele bien!” (Christiano lugter godt), og kvinderne ryger en fed, når de skal bruge en pause fra de brovtne mænd.

Og så får vi naturligvis også alle anekdoterne med – lige fra dem om Atlético-klubpræsidenten Jesús Gils brutale, kriminelle manddrabsmetoder til den om Real-danskeren Henning Jensen, der i 1976 gik i demonstrativt eksil i sit sommerhus i Løkken for at gennemtvinge et skifte til den spanske kongeklub.

Atlético og Real: Mindreværd og storhedsvanvid i Madrid er en indføring i det komplekse forhold mellem Atlético og Real set fra Madrid, men det er også mere end dét. Det er en kærlighedseklæring til en kultur, hvor fodbold ikke bare er noget man spiller, ser og snakker: Det er noget, man lever.

 

Det siger andre…

”Der mangler publikationer på dansk, der behandler fodbold mere i dybden end hverdagsmedierne. Den indsigt formidler Slagterne fra Bilbao flot. Det er et tiltrængt åndehul, hvor man kan fordybe sig i fodboldverdenen.”
– Henrik Fallesen, journalist på DR Sporten og vært på Fodboldmagasinets podcast.

Kondorens himmelflugt: Colombia som outsider ved VM 2014

  • Kondorens himmeflugt: Colombia som outsider ved VM 2014

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

Colombia har ikke spillet VM i 16 år. Deres bedste VM-resultat er ottendedelsfinalen i 1990. I 1994 kiksede det helt for colombianerne, der ellers stillede et stærkt hold med profilerne Carlos Valderrama og Faustino Asprilla. Generationen, der spillede tre slutrunder i 90’erne, fik betegnelsen Golden Generation.

Dirigenten på holdet fra 90’erne, Carlos Valderrama, fik kælenavnet “El Pibe” (“Drengen”). Drengen, som skal løfte den samme bærende rolle ved VM 2014, James Rodríguez, har meget passende fået navnet “El Pibe Nuevo”.  Det er hans unge skuldre, der skal bære det meste, men han er ikke alene. Han ankommer til Brasilien med endnu en Golden Generation.

Sammen med dribleren Juan Cuadrado er det den unge James, der skal sende Colombia videre fra deres indledende pulje. Mens alle øjne er rettet mod de brasilianske værter, er hele Colombia klar til at sætte kurs mod stjernerne. Kondoren er klar til at lette.

 

Det siger andre…

“Slagterne fra Bilbao er intet mindre end fremragende læsning. Deres lærerige fodboldsingler er både til fodboldelskeren og nørden samt til ham eller hende, der bare har lyst til at blive klogere på verdens bedste sport. Det er flot fortalt på en enkel og nem måde og klæder læseren på til at forstå fodboldspillets mange facetter og trends endnu bedre.
– Peter Møller, vært på DR Sporten og tidl. landsholdsspiller.

Reformatoren, fantasten og købmanden: De første udenlandske trænere i Premier League

  • Reformatoren, fantasten og købmanden: De første udenlandske trænere i Premier League - Ebook-cover

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

Tilbage i midten af 90’erne var der ikke én eneste udenlandsk træner i Premier League. Jozef Vengloš og Ossie Ardiles havde begge forsøgt sig i Englands fineste fodboldselskab, men var begge blevet sendt hjem med et lettere blakket ry og en rygsæk fuld af ærgrelser. I dag er næsten halvdelen af trænerne i Premier League udlændinge. Ud af de 14 nye trænere, der har fået fastansættelse i rækken i løbet af det seneste år (fra 1. juni 2013 til 1. juni 2014), har lige knap 2/3 været udlændinge. Konklusionen er klar: Det er in med udenlandske trænere i den bedste engelske række.

Forklaringerne på den udenlandske invasion er naturligvis både mange, komplekse og ofte ligefrem modstridende. Denne single er således ikke et forsøg på at forklare, hvorfor managerstanden i Premier League gik fra at være blottet for og til at være gennemsyret af udlændinge. Nej, den er snarere et øjebliksbillede af Premier League i midt/slut-90’erne og en analyse af en lille gruppe udenlandske trænere, der – på hver deres måde – spillede en afgørende rolle i at føre engelsk fodbold ind i den nye, moderne fodboldæra. Dette er historien om tre trænere, der introducerede den engelske fodboldverden for tre meget forskellige alternativer til den iltre, joggingsætsiklædte og fra-sidelinjen-skrigende britiske træner.

Dette er fortællingen om Arsène Wenger, Ruud Gullit og Gérard Houllier. Reformatoren, fantasten og købmanden. De første udenlandske trænere i Premier League.

 

Det siger andre…

“Slagterne fra Bilbao er alt andet end brutale i deres behandling af det internationale fodboldstof i “Tiki-takas død” og “Reformatoren, fantasten og købmanden”. Stoffet bliver behandlet med vid, perspektiv og et blik for detaljen, som vidner om, at her har vi med nogle forfattere at gøre, som kender og holder af deres fodbold.”
– Morten Bruun, fodboldekspert på 6’eren.

Tiki-takas død: FC Barcelonas fald fra tinderne

  • Tiki-takas død - Forside

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

Josep Guardiola er den mest succesfulde træner i FC Barcelonas historie. Fodboldholdet, som catalonieren styrer til tops, er ét af de bedste, verden endnu har set. Men intet dynasti, heller ikke FC Barcelonas, kan vare for altid. Arven fra klubikonet Guardiola – spillestilen, der døbes tiki-taka – lander først i hænderne på hans assistent Francesc Vilanova og senere hos argentinske Gerardo Martino.

Vilanova ønsker status quo, tiki-taka med små modifikationer, men status quo er ikke længere nok til at matche holdets modstandere. Tiki-taka er ikke længere den magiske formular, som da Guardiola og Vilanova arbejdede sammen side om side. Martinos bestræbelser på at ændre FC Barcelona er ikke uden ambition, men udførelsen er langt fra optimal, og den omstilling, som Martino roses for at sætte i gang i starten af sin tid i klubben, er ikke længe om at erodere.

For holdet, der dominerede europæisk fodbold fire sæsoner i træk, er der ikke tale om en langsom retræte fra toppen af international fodbold. Vilanova og Martino accepterede at springe ud i dét, der er én af de sværeste stillinger i moderne fodbold, men springet endte med et frit fald: FC Barcelonas fald fra tinderne. Dette er historien om opløsningen af et af fodboldhistoriens største hold. Dette er historien om tiki-takas død.

 

Det siger andre…

”Slagterne fra Bilbao har en ambition at nå videre end hvem, hvad og hvorfor. Det lykkes. De vil ned under overfladen, væk fra det banale og finde svaret på hvorfor. Herfra er bare at sige: Sådan! Med sans for detaljen formår forfatterne at trække de centrale linjer op ved hjælp af præcise nedslagspunkter, og de gør det med et sprogligt overskud, der gør det sjovt at følge med fra sidelinjen. De ser sammenhænge, som andre ville have ønsket, at de havde set – og de gør frem for alt læseren klogere. Jeg ser allerede frem til, at de sætter næste præcise tackling ind!”
– Gisle Thorsen, journalist på Ekstra Bladet og vinder af prisen som Årets Sportsjournalist 2012.

Slagterne fra BilbaoSlagterne fra Bilbao
x
Menu