Kondorens himmelflugt: Colombia som outsider ved VM 2014

  • Kondorens himmeflugt: Colombia som outsider ved VM 2014

Køb epub – 25 kr.

Køb PDF – 25 kr.

Download uddrag som epub

Læs uddrag som PDF

Mobile Pay:

Send 25 kr. til 3139 8129 via Mobile Pay, og skriv, hvilken single du vil have og i hvilket format samt din e-mail-adresse. Så sender vi den så hurtigt som muligt.

Colombia har ikke spillet VM i 16 år. Deres bedste VM-resultat er ottendedelsfinalen i 1990. I 1994 kiksede det helt for colombianerne, der ellers stillede et stærkt hold med profilerne Carlos Valderrama og Faustino Asprilla. Generationen, der spillede tre slutrunder i 90’erne, fik betegnelsen Golden Generation.

Dirigenten på holdet fra 90’erne, Carlos Valderrama, fik kælenavnet “El Pibe” (“Drengen”). Drengen, som skal løfte den samme bærende rolle ved VM 2014, James Rodríguez, har meget passende fået navnet “El Pibe Nuevo”.  Det er hans unge skuldre, der skal bære det meste, men han er ikke alene. Han ankommer til Brasilien med endnu en Golden Generation.

Sammen med dribleren Juan Cuadrado er det den unge James, der skal sende Colombia videre fra deres indledende pulje. Mens alle øjne er rettet mod de brasilianske værter, er hele Colombia klar til at sætte kurs mod stjernerne. Kondoren er klar til at lette.

 

Det siger andre…

“Slagterne fra Bilbao er intet mindre end fremragende læsning. Deres lærerige fodboldsingler er både til fodboldelskeren og nørden samt til ham eller hende, der bare har lyst til at blive klogere på verdens bedste sport. Det er flot fortalt på en enkel og nem måde og klæder læseren på til at forstå fodboldspillets mange facetter og trends endnu bedre.
– Peter Møller, vært på DR Sporten og tidl. landsholdsspiller.

Slagterne fra BilbaoSlagterne fra Bilbao
x
Menu